Паразити в човешкото тяло: симптоми и лечение

паразитите живеят в орехите

От изобретяването на микроскопа всеки знае какво живее в тялото му.огромен брой микроорганизми. . . Много от тях са незаменими участници в процесите на храносмилане, производството на хормони, витамини и ензими. Въпреки това, нашето тяло също еестествена средаразличнипаразити, чийто брой и видово разнообразие е много впечатляващо. Те причиняват огромна вреда на човешките органи и тъкани, живеещи в кръвоносната система (малариен плазмодий), кожата (въшки и бълхи) и във вътрешните кухини на тялото (червеи). Категорията на вътреклетъчните паразити включва патогенни вируси и микроби, които причиняват хепатит, грип, херпес, полиомиелит, лимфогрануломатоза, СПИН и редица други опасни заболявания. Има ли спасение?

Описаниесимптомииметоди на борбас всякакви видовепаразитичовешкото тяло би изисквало създаването на солидна многотомна творба. Ще се огранича само с хелминтни проблеми - заболявания, причинени от паразитни червеи (глисти) и методи за тяхното лечение.

Повече от 250 вида червеи са описани от науката,живеещи в човешкото тяло. . . Освен това медицинската статистика сочи, че почти 95% от човечеството е заразено с паразити и по-специално червеи. Следователно никой от нас не може да каже с пълна сигурност, че не е хранилище на неканени гости. Разбира се, тези тъжни факти не са причина за паника и спешно провеждане на преглед за наличие на хелминти. Въпреки това, за да знаете типичнотосимптоматикавсеки трябва да знае присъствието си.

Следните основни симптоми показват наличието на паразити в тялото:

  • слабост;
  • рязка загуба на тегло;
  • необяснимо наддаване на тегло и затруднено отслабване;
  • главоболие с неизвестен произход;
  • склонност към диария и стомашно-чревни разстройства;
  • кожни заболявания, вариращи от акне до косопад, псориазис и невродермит;
  • намален имунитет, чести прояви на херпес и други инфекциозни заболявания;
  • безсъние.

Всеки от тези симптоми може да показва разстройство, което не е пряко свързано с червеи. Ако обаче имате няколко проблема от списъка едновременно, трябва да предприемете стъпки за диагностициране ипрочистване на организма от паразити. . .

Всеки, който е прочел внимателно симптомите, присъщи на хелминтната инвазия, вероятно си е задал въпроса: защо червеите могат да причинят наддаване на тегло, тъй като те "черпят сокове от нас" и не доставят допълнителна храна? Всъщност тук няма никаква мистерия. След като се настанят в червата, червеите отнемат ценни хранителни вещества от тялото ни и оставят празни калории за него. За да ги попълни, тялото се нуждае от повече храна, а този процес неминуемо води до затлъстяване.

Ами ако тестовете покажат наличието на червеи? Какви народни и фитотерапевтични методи за лечение могат да се използват при паразитни инвазии?

Сред основнитеантипаразити(червеи) традиционната медицина препоръчвабилки, съдържащи горчивинаи с антимикробно действие. Ефектът от лечението се увеличава многократно, ако се използват комплексни противопаразитни билкови препарати, които влияят пагубно не само на самите паразити, но и на техните ларви.

Известни са ефективни лечебни билки за изгонване на глистиполинивратига. . . Първото растение е отровно, така че е по-добре да го използвате като част от антихелминтна колекция, в която е посочен режимът на дозиране и се спазва точната дозировка. Вратига трябва да се приема само от възрастни. Запарка от това растение, популярно наричано червей, се използва срещу острици, кръгли червеи и други видове глисти.

elecampane в борбата срещу паразитите

Корените имат широк спектър на антихелминтно действие.елекампан. . . С тяхна помощ можете да се отървете не само от паразитив храносмилателната система, но същов кръвта, нервната система и белите дробове.

Целандиндава на човек не само облекчение от брадавици и кожни обриви, но е и добър начин да се отървете отламблия- трудно отстраняем вид червеи, паразитиращи в черния дроб на човека. Използвайте това растение, както идив розмарин, най-добре е като част от балансирана антихелминтна колекция, тъй като самолечението може да провокира отравяне.

Силенпарализиращ ефект върху тениятапритежава отвара от кората на плодове, цветове или кора от клониграната. . . Същата група лечебни растения включва мъжка папрат, обикновена мащерка (мащерка) и столетник.

Просто и надеждно противопаразитно народен лек, чиято умерена употреба може да съпътства борбата с хелминтите, ечесън. . . Изгарящите етерични масла от това растение дразнят рецепторите на кожата на червеите и те започват да се движат, опитвайки се да избягат от агресивната среда. Въпреки това, при аскаридоза, чесънът трябва да се яде внимателно, тъй като не всички кръгли червеи, проникващи в стомаха, умират от солна киселина. Някои от тях могат да влязат в хранопровода или дихателните пътища.

Друго полезно билково противоглистно лекарство е тиквеното семе.. . . Тънката зелена обвивка, която покрива семената, съдържа вещество, което причинявакръглите червеи имат мускулна парализа. . .Тиквените семки са особено ефективни при острици. . . За унищожаване на кръгли червеиобикновеният прием на тиквени семки носи малка полза, много по-добре за консумациямасло от тиквени семки: Добавете го към салати или гарнитури със зърнени храни вместо обикновен слънчоглед.

Яжте редовно кардамон, джинджифил и канелаще даде превенцияразвитие на чревна хелминтоза.

Въпреки огромните ползи от лечебните билки в борбата с паразитите, не трябва да се забравят и други важни правила за лечение на хелминтни инвазии. . .

Първият е преминаване към вегетарианска диета.с изобилие от сурови зеленчуци, ядки, билки и плодове. Основната му цел е да лиши паразитите от храна., която се основава на месо и мляко, които консумираме почти всеки ден. Тези храни се усвояват бавно и следователнослужат като място за размножаване на червеи.Тези, които се страхуват, наред с изключването на млякото от диетата, да лишат тялото си от калций, трябва да използват ферментирали млечни продукти. В тях млечният казеин е в лесна за смилане форма.

Втората точка еповишаване на имунитета на организмакато подкрепят органите, които играят ключова роля в този процес. Основният е далакът, който обновява кръвта ни и произвежда лимфоцити – противоракови защитници на организма.

Тези, които щастливо са избягали от отстраняването на апендицит, трябва да помнят, че тази част от червата незаслужено е класифицирана като ненужни атавизми. Това е важна лаборатория на нашето тяло, където се произвеждат витамини от група В и живеят полезни микроорганизми, без които черватаняма да може да работи нормално. . .

черен орех в борбата с паразитите

Ето защо, опитайте се да се придържате към правилната диета и редовно приемайте антихелминтни лекарства:Антипаразитна колекция от билки(2-седмичен курс поне 2 пъти годишно) илитинктура от черен орехкурс от 1 месец 1 път годишно. тооблекчете апендикса си от кръгли червеикоито го посещават редовно, за да попълнят запасите от витамин В. В резултат на такива посещения се получава възпаление, което може да доведе до необходимостта от отстраняване на апендикса. Това лишава организма от основни витамини, което допълнително води до различни заболявания.

Третата точка от борбата с червеите е формулирана накратко и лаконично от атонските монаси, въпреки че всъщност това правило е по-широко и по-универсално.

"Ако искате сладък живот - пийте и яжте горчиво,ако искаш горчив живот в скръб и болест, яж и пий сладко. "

Като елиминираме брашното и сладкото от диетата си или намаляваме до минимум, ниелишаваме от червеи и паразитиблагодатна среда за развитие. Ярък пример за практическото придържане към това изречение е храненето на народите от южните страни. Тук повечето ястия се основават на горчивина и люти подправки. Без използването им в горещ климат е изключително трудно да се предпазите от паразити.

Връщайки се към фитотерапевтичните методи на лечение, трябва да се отбележи, че за дапрочистването на организма от паразити беше успешно, приемът на лечебни противопаразитни билки трябва да се комбинира с клизми, които ще помогнат за премахване на токсините, останали след смъртта на червеите. Алтернативен вариант може да бъде паралелният прием на слабителни настойки от кора от зърнастец, ленено семе, сена, които често са задължителни компоненти на противопаразитните препарати. Таксите трябва да включват и противовъзпалителни, успокояващи билки, които няма да причинят "стомашни болки", поради което комплексните такси винаги са за предпочитане пред отделно приеманите противоглистни билки.

Добър примерантипаразитна колекция с широк спектър на действие(за различни видове хелминти) е колекцията от следния състав: вратига 3 части, лайка 2, листа от имел 2, мента 1, евкалипт 1, билка пелин 1, мащерка 3, агарик 2, столетник 2, клантин 1, клантин 1 1, див розмарин 1 , глухарче 2 , корени от аир 2 , елекампан 1 , валериана 1 , кора от зърнастец 1. За приготвяне на запарката една супена лъжица билки трябва да се запари с чаша вряла вода. Настоявайте 30 минути. Щам. Пийте по чаша запарка в продължение на поне 2 седмици сутрин и вечер. При тежки хелминтни лезии удължете курса до един месец, почивайте 2 седмици и можете да започнетелечение с черен орех.Той е по-приятен (без горчив вкус като билковата настойка), но не по-малко ефективен. Курсът на лечение с тинктура от черен орех е 2 месеца. Успоредно с това трябва да приемате масло от тиквени семки илиБалсам с тиквено масло(тиквено масло, смесено с масло от бял трън 1: 1 и добавяне на няколко капки масло от мента) 1 десертна лъжица 3 пъти на ден за предотвратяване на запек.

Бъдете здрави! Намерете време за предотвратяване на болести, тогава много по-малко от него ще е необходимо за лечение.